Porozmawiajmy o dietach

 

  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
details-images

Wyroby z mąki, chleby, kasze, ryż, płatki

 

MAKARONY I MĄKA: mąka, makarony; KASZE, RYŻ I PŁATKI: kasze, ryż, płatki: kukurydziane, owsiane, pszenne, INNE: musli, otręby, zarodki; PIECZYWO: bułki, chleby, pieczywo chrupkie

 

MAKARONY I MĄKA: mąka, makarony; KASZE, RYŻ I PŁATKI: kasze, ryż, płatki: kukurydziane, owsiane, pszenne, INNE: musli, otręby, zarodki; PIECZYWO: bułki, chleby, pieczywo chrupkie

 

MAKARONY I MĄKA

 

 Mąka

 

produkt ilość kcal tłuszcz/g
Gryczana 100 g 340 1,4
Gryczana (1 płaska łyżka) 10 g 34 0,1
Jęczmienna 100 g 350 1,7
Jęczmienna (1 płaska łyżka) 10 g 35 0,2
Kukurydziana 100 g 339 1,2
Kukurydziana (1 płaska łyżka) 10 g 34 0,1
Pszenna krupczatka 100 g 320 1,1
Pszenna krupczatka (1 płaska łyżka) 10 g 32 0,1
Pszenna wrocławska 100 g 318 1,4
Pszenna wrocławska (1 łyżka) 10 g 32 0,1
Pszenna graham 100 g 318 1,3
Pszenna graham (1 łyżka) 10 g 32 0,1
Pszenna sitkowa 100 g 330 1,4
Pszenna sitkowa (1 łyżka) 10g 33 0,1
Ryżowa 100 g 343 1,4
Ryżowa (1 płaska łyżka) 10g 34 0,1
Sojowa 100 g 410 4,9
Sojowa (1 płaska łyżka) 10 g 40 0,5
Ziemniaczana 100 g 336 0,6
Ziemniaczana (1 płaska łyżka) 10 g 34 ślad.
Żytnia razowa 100 g 319 0,7
Żytnia razowa (1 płaska łyżka) 10 g 32 ślad.

 

Makarony

 

produkt ilość kcal tłuszcz/g
Bezjajeczny suchy 100 g 365 1,9
Bezjajeczny gotowany 100 g 120 0,9
Bezjajeczny gotowany (1 szklanka) 250 g 300 2,1
Dwujajeczny suchy 100 g 374 2,9
Dwujajeczny gotowany 100 g 124 0,9
Dwujajeczny gotowany (1 szklanka) 250 g 310 1,9
Czterojajeczny suchy 100 g 381 2,5
Czterojajeczny gotowany 100 g 127 1,6
Czterojajeczny gotowany (1 szklanka) 250 g 317 3,3
Domowy podsuszony 100 g 186 4,2
Domowy gotowany (1 szklanka) 200 g 372 8,4
Makaron ryżowy 100 g 290 0,9
Makaron ryżowy gotowany 100 g 186 0,4
Makaron sojowy 100 g 270 3,8
Makaron sojowy gotowany 100 g 220 3
Spaghetti suche 100 g 340 1,8
Spaghetti gotowane 100 g 104 0,7
Spaghetti gotowane (1 szklanka) 230 g 239 1,6

 

KASZE, RYŻ I PŁATKI

 

Kasze

 

produkt ilość kcal tłuszcz/g
Cous-cous 100 g 360 2
Cous-cous gotowany 100 g 150 1,9
Cous-cous gotowany (1 czubata łyżka) 20 g 30 ślad.
Gryczana prażona cała sucha 100 g 353 2,5
Gryczana gotowana na sypko 100 g 141 2,2
Gryczana gotowana (1 czubata łyżka) 15 g 21 ślad.
Jęczmienna perłowa 100 g 365 2,6
Jęczmienna gotowana na sypko 100 g 152 2,1
Jęczmienna gotowana (1 czubata łyżka) 15 g 23 ślad.
Krakowska sucha 100 g 365 2,8
Krakowska gotowana 100 g 160 2,1
Krakowska gotowana (1 czubata łyżka) 15 g 24 ślad.
Manna sucha 100 g 350 2,5
Manna gotowana 100 g 150 1,7
Manna gotowana (1 czubata łyżka) 20 g 30 ślad.

 

Ryż

 

produkt ilość kcal tłuszcz/g
Brązowy 100 g 357 2,8
Brązowy gotowany 100 g 143 1,3
Długoziarnisty suchy 100 g 360 0,8
Długoziarnisty gotowany na sypko 100 g 140 0,5
Długoziarnisty gotowany (1 czubata łyżka) 20 g 28 ślad.

 

Płatki

 

produkt ilość kcal tłuszcz/g
Kukurydziane 100 g 380 0,7
Kukurydziane (1 czubata łyżka) 10 g 38 ślad.
Owsiane 100 g 392 7,4
Owsiane suche (1 łyżka) 10 g 39 0,7
Owsiane gotowane 100 g 140 2,3
Owsiane gotowane (1 szklanka) 220 g 160 5
Pszenne suche 100 g 382 1,3
Pszenne suche (1 łyżka) 10 g 38 œlad
Ryżowe suche 100 g 357 0,9
Ryżowe suche (1 czubata łyżka) 10 g 36 0,1
Ryżowe gotowane na mleku 100 g 156 0,4
Ryż preparowany 100 g 380 2

 

Inne: musli, otręby, zarodki

 

produkt ilość kcal tłuszcz/g
Musli z owocami 100 g 318 3,8
Musli z owocami (1 łyżka czubata) 10 g 32 ślad.
Musli czekoladowe 100 g 358 4,9
Musli czekoladowe (1 łyżka) 10 g 36 0,5
Musli z orzechami 100 g 398 14,2
Musli z orzechami (1 łyżka) 10 g 40 1,4
Otręby pszenne 100 g 250 6
Otręby pszenne (1 łyżka) 8g 20 0,5
Otręby żytnie 100 g 239 5,2
Otręby żytnie (1 łyżka) 8g 19 0,4
Zarodki pszenne 100 g 370 8,1
Zarodki pszenne (1 łyżka) 8g 30 0,7

 

PIECZYWO

 

Bułki

 

produkt ilość kcal tłuszcz/g
Bagietka 100 g 225 4,2
Oo zapiekanek (1 szt.) 80 g 246 1,7
Grahamka 100 g 250 0,6
Grahamka (1 szt.) 50 g 125 0,3
Kajzerka (1 szt.) 50 g 120 0,6
Małgorzatka 100 g 260 1,4
Małgorzatka (1 szt.) 90 g 234 1,4
Maśœlana 100 g 280 4,7
Maśœlana (1 szt.) 90 g 250 4,2
Pszenna z makiem (1 szt.) 50 g 135 1,2
Pszenna tzw. paryska 100 g 240 1,3
Pszenna tzw. paryska (1 kromka) 25 g 60 0,3
Pszenna tzw. poznańska 100 g 226 1,1
Pszenna tzw. poznańska (1 kromka) 25 g 56,5 0,3
Pszenna tzw. wrocławska 100 g 260 1,9
Pszenna tzw. wrocławska (1 kromka) 24 g 65 0,5
Rogal 100 g 270 2,1
Rogal (1 szt.) 60 g 150 1,1

 

Chleby, pieczywo chrupkie

 

produkt ilość kcal tłuszcz/g
Graham 100 g 212 1,1
Graham (1 kromka) 40 g 84,8 0,4
Lecytynowy 100 g 237 1,3
Lecytynowy (1 kromka) 45 g 96 0,5
Pieczywo chrupkie „"Schulstad"” 100 g 314 0,2
Pieczywo chrupkie (1 płatek) 9 g 28 ślad.
Popularny pszenny 100 g 236 1,3
Popularny pszenny (1 kromka) 50 g 128 0,5
Popularny pszenno-żytni 100 g 250 1,4
Popularny (1 kromka - śœrednio gruba) 50 g 125 0,7
Pumpernikiel 100 g 256 1,4
Pumpernikiel (1 płatek) 20 g 51 0,3
Pytlowy (żytni) 100 g 240 1,3
Pytlowy (1 kromka - śœrednio gruba) 45fi 116 0,6
Razowy „"Litewski" 100 o 232 1,5
Razowy „"Litewski"” (1 kromka œ- średnio gruba) 45 S 105 0,7
Razowy „"Na miodzie" 100 g 233 1,4
Razowy „"Na miodzie" (1 kromka - śœrednio gruba) 45 g 105 0,7
Razowy pełnoziarnisty 100 g 226 1,4
Razowy pełnoziarnisty (1 kromka) 40 g 89 0,5
Razowy z pestkami słonecznika 100 g 215 1,5
Razowy z pestkami słonecznika (1 kromka) 40 g 85 0,5
Sitek 100 g 215 1,3
Sitek (1 kromka) 40 g 85 0,5
Zakopiański 100 g 219 1,7
Zakopiański (1 kromka) 40 g 82 0,5
Żytni mleczny 100Q 215 0 1,3
Żytni mleczny (1 kromka) 45 g 100,7 0,5

 

 

 

KONSERWY MIĘSNE

 

produkt ilość kcal tłuszcz/g
Flaki po warszawsku (słoik) 500 g 510 60,8
Gołąbki w sosie pomidorowym (słoik) 500 g 415 23
Gulasz angielski (puszka) 300 g 320 31
Gulasz wieprzowy (słoik) 500 g 1500 115
Gulasz wieprzowy w sosie węgierskim (słoik) 500 g 960 82,2
Gulasz wołowy w sosie węgierskim (słoik) 500 g 630 33,5
Kiełbasa w kapuœcie (słoik) 450 g 426 29,6
Konserwa turystyczna (puszka) 300 g 670 90
Klopsiki w sosie pomidorowym (słoik) 500 g 800 58,9
Luncheon (puszka) 300 g 700 50
Mielonka turystyczna (puszka) 300 g 720 60
Pasztet mazowiecki (puszka) 195 g 756 78.0
Pasztet podlaski (puszka) 195 g 710 65
Pasztet popularny (puszka) 195 g 800 72
Wieprzowina w sosie własnym (puszka) 300 g 690.0 52,3
Wołowina w sosie własnym (puszka) 300 g 411 17,2

 

WYROBY MIĘSNE GARMAŻERYJNE

 

produkt ilość kcal tłuszcz/g
Boczek faszerowany 100 g 502.0 47,8
Fasolka po bretońsku (1 opakowanie) 500 g 800 45,1
Fasolka po brelońsku (średnia porcja) 200 g 320.0 18,1
Flaki po warszawsku (1 opakowanie) 1 kg 1020.0 51
Flaki po warszawsku (średnia porcja) 200 g 204.0 10,2
Galaretka z nóżek 100 g 146.0 9,2
Gulasz węgierski (1 opakowanie) 1 kg 2060.0 125
Gulasz węgierski (średnia porcja) 200 g 412 25
Hamburgery 100 g 186.0 9,2
Hamburger podsmażony (1 szt.) 65 g 140.0 8,1
Naleśniki z mięsem i pieczarkami 100 g 329.9 18,4
Naleśnik z mięsem i pieczarkami (1 szt.) 40 g 123 8,3
Pasztet mieszany 100 g 316.0 24,9
Pasztet mięsno-jarzynowy 100 g 258.1 19,8
Pieczeń rzymska 100 g 234 14
Pierogi z mięsem 100 g 247,8 12,5
Pierogi z mięsem i grzybami 100 g 214.3 11,5
Pyzy z mięsem 100 g 195.0 7,6
Pyzy z podrobami 100 g 184.0 6,7
Rolada warszawska 100 g 293.0 24
Schab pieczony z majerankiem 100 g 212.0 12,4

 

WĘDLINY

 

produkt ilość kcal tłuszcz/g
Bekon 100 g 430.0 42
Bekon (cienki plasterek) 15 g 64.5 63
Boczek wędzony średnio chudy 100 g 487.0 52
Boczek wędzony (1 plasterek) 15 g 113 78.0
Kabanosy 100 g 332 25.4
Kaszanka z kaszy gryczanej 100 g 255.0 32.7
Kaszanka z kaszy jęczmiennej 100 g 259.0 33,2
Kiszka pasztetowa 100 g 349.0 32,9
Krupniok 100 g 249.0 34
Kiełbasa biała 100 g 203 25,4
Kiełbasa biała smażona z cebulką (średnia porcja) 200 g 467 50.2
Kiełbasa drobiowa 100 g 147 23.9
Kiełbasa krakowska parzona 100 g 141 10.0
Kiełbasa krakowska (1 plasterek) 5g 7 0.5
Kietbasa krakowska podsuszana 100 o 180.0 11.5
Kiełbasa krakowska podsuszana (1 plasterek) 5g 9.0 0,6
Kiełbasa krakowska sucha 100 g 230.0 13,8
Kiełbasa krakowska sucha (1 plasterek) 5g 11.5 0,7
Kiełbasa litewska 100 g 287.0 23.9
Kietbasa parówkowa 100 g 320 30
Kiełbasa wiejska 100 g 294 29.7
Kietbasa śląska 100 g 212 17.9
Kietbasa zwyczajna 100 g 210 15.7
Kiełbasa żuławska 100 g 210.0 13,5
Metka 100 g 399.0 30.5
Mielonka 100 g 282 19.9
Mortadela 100 g 237 16.3
Mortadela (1 plasterek) 10 g 23,7 1.6
Mortadela z pieczarkami 100 g 229 15.9
Mortadela z pieczarkami (1 plasterek) 10 g 23 1.6
Parówki 100 g 292.0 26,3
Parówka (1 sztuka) 48 g 122.0 10,3
Parówki drobiowe 100 g 209.0 20
Parówka drobiowa (1 sztuka) 40 g 83 8
Polędwica wieprzowa 100 g 136 4,9
Polędwica wieprzowa (1 plasterek) 8 g 10,8 0,5
Polędwica drobiowa 100 g 102.0 3.8
Polędwica drobiowa (1 plasterek) 12 g 12.2 0,4
Salami 100 g 500.0 45
Salami (1 plasterek) 7 g 35 0,4
Serdelki 100 g 321 37,2
Szynka cielęca gotowana 100 g 297 28,9
Szynka cielęca gotowana (1 plasterek) 20 g 59.4 5.8
Szynka cielęca wędzona 100 g 302 27,4
Szynka cielęca wędzona (1 plasterek) 20 g 60,4 5,4
Szynka drobiowa 100 g 160 10
Szynka drobiowa (1 plasterek) 15 g 24 0,1
Szynka gotowana 100 g 395.0 33.9
Szynka gotowana (1 plasterek) 20 g 79.0 6.0
Szynka z indyka 100 g 165.0 11
Szynka z indyka (1 plasterek) 15 g 24,6 0,1
Szynka konserwowa 100 g 160 12
Szynka konserwowa (1 plasterek) 15 g 24,8 1,3
Szynka wędzona wieprzowa 100 g 392 36.0
Szynka wędzona wieprzowa (1 plasterek) 20 g 78.4 7,2
Szynka w galarecie 100 g 150.0 11,2
Szynka wołowa 100 g 201 27,9
Salceson włoski 100 g 326 47
Salceson włoski (1 plasterek) 30 g 97,8 12
Salceson czarny 100 g 304.0 45.2
Salceson czarny (1 plasterek) 20 f 60.8 9
Salceson ozorkowy 100 g 327.0 44,1
Salceson ozorkowy (1 plasterek) 20 g 65.4 8,8

 

Polecamy

Obecnie

Odwiedza nas 290 gości oraz 0 użytkowników.

czerwiec 2017
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Nowe diety

 O typie budowy ciała zwanym ...

Jesienią i zimą włosy tracą swój ...

Wybuchy złości, migrena, ...

Liczba zachorowań na nowotwory z ...

Właściwości lecznicze rosołu ...

Polecamy

Zdrowa żywność, czyli jagody goji, ...

Superfoods to produkty bogate w dobroczynne dla organizmu składniki odżywcze. To inaczej zdrowa ...

Niezawodny środek na przeziębienie

  Na przeziębienie, kaszel i gorączkę najskuteczniej zadziałają domowe specyfki z naturalnych ...

Domowy sposób na grypę i gorączkę

Pojawia się nagle i od razu kładzie do łóżka. Wysoka gorączka, bóle mięśniowe trudne do ...

Czy ziołowe przyprawy mogą szkodzić?

Tymianek, rozmaryn, bazylia, jałowiec – ziołowe przyprawy na dobre zagościły w naszych kuchniach. ...

Top