Porozmawiajmy o dietach

 

  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 Warzywa

 

produkt ilość kcal tłuszcz/g
Bakłażan surowy 100 g 80.0 0,4
Bakłażan smażony (gruby plaster) 130 g 160.0 4
Botwina lOOg 26.0 0,4
Bób surowy 100 g 45.0 0,4
Bób gotowany 100 g 40.0 0,4
Brokuły surowe 100 g 33.0 0,9
Brokuły gotowane (1 porcja) 110 g 26.0 0,8
Brukiew surowa 100 g 24 0,3
Brukiew gotowana 100 g 15 0,1
Brukselka gotowana 100 g 35 1,3
Brukselka gotowana polana masłem 100 g 85 6,3
Buraki tarte gotowane 100 g 27 0,1
Buraki pieczone na sałatkę 100 g 29 0.1
Buraki w zalewie octowej 100 g 25 0,3
Sok buraczany (1 szklanka) 250 ml 13,4 0
Cebula siekana surowa 100 g 36 0,2
Cebula surowa (1 sztuka) 90 g 32 0,2
Cebula gotowana 100 g 20 0,1
Cebula smażona na oleju (1 sztuka) 100 g 104 11,2
Cebula w zalewie octowej (1 średnia) 10 g 2 ślad.
Cebula dymka surowa ze szczypiorkiem 100 g 23 0,2
Cebula dymka (1 sztuka) 20 g 4.6 ślad.
Chrzan 100 g 80.0 0.4
Chrzan tarty (1 czubata łyżeczka) 15 g 12.0 0.0
Cukinia surowa bez skórki 100 g 18 0.4
Cukinia gotowana 100 g 19 0,4
Cukinia smażona 100 g 67 4,8
Cykoria (1 sztuka średnia) 100 g 11.0 0,6
Czosnek surowy 100 g 90.0 0,6
Czosnek (1 ząbek) 3g 2.5 ślad.
Dynia surowa bez pestek 100 g 13.0 0,2
Dynia gotowana 100 g 9 0,1
Dynia w occie 100 g 10 0.1
Fasola sucha czerwona 100 g 340 0,8
Fasola czerwona gotowana do sałatki 100 g 120 0,3
Fasola sucha Jaś 100 g 360 0.9
Fasola gotowana 100 g 123 0,3
Fasola gotowana (1 łyżka) 30 g 36.0 ślad.
Fasola w sosie pomidorowym (1 porcja) 150 g 160.0 1,1
Fasolka szparagowa surowa 100 g 34 0,5
Fasolka szparagowa mrożona 100 g 35 0.5
Fasolka szparagowa gotowana 100 g 35.0 0,5
Groch ciecierzyca suszona surowa 100 g 372.0 7,8
Groch ciecierzyca gotowana do sałatek 100 g 121 2,4
Groch suszony 100 g 335 4.7
Groch gotowany 100 g 94.0 1,5
Groszek zielony surowy 100 g 74.0 0,2
Groszek zielony gotowany 100 g 69 0,2
Groszek konserwowy (porcja -pół puszki bez zalewy) 100 g 73 0,2
Kabaczek surowy 100 g 13.0 0,2
Kabaczek gotowany 100 g 13 0.2
Kabaczek smażony i duszony (1 porcja) 150 g 100 1,3
Kalafior surowy 100 g 33 0,1
Kalafior gotowany 100 g 29 ślad.
Kalafior gotowany (średni) 700 g 210 0,6
Kalarepa surowa 100 g 30 0,3
Kapusta słodka surowa 100 g 30 1
Kapusta słodka gotowana 100 g 27 0,9
Kapusta czerwona surowa 100 g 29 1
Kapusta kiszona 100 g 16 0,4
Kapusta kiszona (1 szklanka) 240 g 40 0,8
Kapusta włoska gotowana 100 g 30 0,9
Kiełki bambusa 100 g 20 0,6
Kiełki fasoli 100 g 15 0,5
Kiełki soi 100 g 13 0,1
Kiełki rzodkiewki 100 g 14 0,3
Koperek (1 pęczek) 90 g 16 0,5
Korniszony 100 g 14 0,2
Korniszon (1 sztuka) 20 g 3 ślad.
Kukurydza gotowana (kolba) 50 g 15 0,7
Kukurydza ziarno konserwowe 100 g 122 1,2
Marchew surowa 100 g 35 0,1
Marchew gotowana 100 g 24 ślad.
Marchew młoda surowa 100 g 28 ślad.
Marchew - sok (1 szklanka) 250 ml 119 ślad.
Ogórki surowe 100 g 10 0,1
Ogórek (1 sztuka œśrednia) 200 g 20 0,2
Ogórki kiszone 100 g 12 0,1
Ogórki konserwowe 100 g 15 0,1
Papryka surowa czerwona i zielona 100 g 23 0,3
Papryka (strąk œśredni) 140 g 32 0,4
Papryka konserwowa 100 g 33 0,4
Pieczarki surowe 100 g 15 0,5
Pieczarki surowe (1 sztuka - œśrednia) 10 g 1,5 ślad.
Pieczarki suszone 100 g 360 5,1
Pietruszka korzeń surowa 100 g 50 0,4
Pietruszka korzeń gotowana 100 g 30 0,2
Pietruszka natka (1 pęczek) 80 g 10 0,3
Pomidory surowe 100 g 17 0,2
Pomidor (1 sztuka - śœrednia) 200 g 34 0,4
Pomidory koncentrat 20% 100 g 80 1,5
Pomidory koncentrat 30% 100 g 100 1,9
Pomidory koncentrat 40% 100 g 160 3
Pomidory koncentrat (1 łyżka) 20 g 31 1
Pomidory ketchup 100 g 110 3,1
Pomidory ketchup (1 łyżka) 16 g 17 0,2
Pomidor - sok (1 szklanka) 250 ml 78 ślad.
Pory surowe 100 g 22 0,5
Pory surowe (1 sztuka - œśrednia) 160 g 35 0,7
Pory gotowane 100 g 21 0,4
Rzepa 100 g 25 0,3
Rzepa gotowana 100 g 15 0,2
Rzeżucha siekana surowa 100 g 13 0,1
Rzodkiewka surowa 100 g 12 0,2
Rzodkiewka (1 sztuka œ- średnia) 10 g 1,2 ślad.
Salsefia gotowana 100 g 32 0,1
Sałata 100 g 14 0,5
Seler korzeń surowy 100 g 40 0,5
Seler gotowany 100 g 25 0,2
Seler naciowy 100 g 30 0,3
Soczewica surowa 100 g 398 6,8
Soczewica gotowana 100 g 93 0,8
Soja surowa 100 g 450 30
Soja gotowana 100 g 248 17,3
Soja gotowana (1 szklanka) 220 g 426 16,3
Sojowe tofu smażone 100 g 249 18
Sojowe tofu tylko podgrzane 100 g 73 4,5
Szparagi surowe 100 g 22 0,8
Szparagi z puszki 100 g 28 0,8
Szpinak surowy 100 g 20 0,7
Szpinak gotowany, siekany 100 g 17 0,6
Szczypiorek 100 g 35 0,1
Szczypiorek (1 pęczek) 80 g 28,5 0
Włoszczyzna 100 g 176 0,3
Ziemniaki gotowane 100 g 62 0,2
Ziemniak gotowany (1 sztuka œśrednia) 150 g 93 0,2
Ziemniak pieczony w skórce (1 sztuka) 160 g 123 0,3
Ziemniaki młode gotowane bez masła 100 g 63 0,2
Ziemniaki smażone na oleju 100 g 160 5,2
Ziemniaki gotowane podsmażane na oleju 100 g 120 4,8
Frytki domowe smażone 100 g 210 5,6
Frytki domowe (œśrednia porcja) 220 g 460 11,3
Frytki mrożone smażone na oleju 100 g 276 13,5
Frytki mrożone smażone na oleju (śœrednia porcja) 200 g 552 27
Frytki restauracyjne 100 g 273 14,1
Frytki mrożone do pieczenia 100 g 162 4,9
Frytki mrożone pieczone (œśrednia porcja) 200 g 324 10

 

 

Polecamy

Obecnie

Odwiedza nas 225 gości oraz 1 użytkownik.

  • ynymep
lipiec 2017
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Nowe diety

 O typie budowy ciała zwanym ...

Jesienią i zimą włosy tracą swój ...

Wybuchy złości, migrena, ...

Liczba zachorowań na nowotwory z ...

Właściwości lecznicze rosołu ...

Polecamy

Zdrowa żywność, czyli jagody goji, ...

Superfoods to produkty bogate w dobroczynne dla organizmu składniki odżywcze. To inaczej zdrowa ...

Niezawodny środek na przeziębienie

  Na przeziębienie, kaszel i gorączkę najskuteczniej zadziałają domowe specyfki z naturalnych ...

Domowy sposób na grypę i gorączkę

Pojawia się nagle i od razu kładzie do łóżka. Wysoka gorączka, bóle mięśniowe trudne do ...

Czy ziołowe przyprawy mogą szkodzić?

Tymianek, rozmaryn, bazylia, jałowiec – ziołowe przyprawy na dobre zagościły w naszych kuchniach. ...

Top