Porozmawiajmy o dietach

 

  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 

 

RYBY I OWOCE MORZA

 

Ryby 

 

produkt ilość kcal tłuszcz/g
Amur 100 g 67 1,2
Amur smażony panierowany (mała porcja) 150 g 180 2,4
Amur gotowany w galarecie (mała porcja) 200 g 120 1,8
Błękitek filet bez skóry 100 g 78 1,3
Błękitek smażony panierowany (mała porcja) 150 g 200 2,6
Dorsz bez ośœci i skóry surowy 100 g 70 1,3
Dorsz smażony panierowany (mała porcja) 150 g 175 2,6
Dorsz pieczony (mała porcja) 150 g 130 1
Dorsz duszony w jarzynach (mała porcja) 200 g 198 1,5
Dorsz po grecku (mała porcja) 150 g 178 1,8
Dorsz gotowany 100 g 78 1,4
Pulpet z dorsza (1 mały) 100 g 96 1,2
Dorsz w galarecie (mała porcja) 200 g 82 1,4
Dorsz wędzony 100 g 95 1,3
Flądra surowa 100 g 90 1,3
Flądra smażona (1 œśrednia sztuka) 250 g 275 3,1
Flądra smażona panierowana 250 g 330 3,6
Flądra pieczona (1 œśrednia sztuka) 250 g 240 2,7
Flądra wędzona (1 œśrednia sztuka) 250 g 256 3,9
Flądra wędzona 100 g 110 1,9
Halibut surowy 100 g 90 2,4
Halibut smażony (œśrednia porcja) 150 g 168 3,9
Halibut panierowany smażony 150 g 228 4,1
Halibut duszony (œśrednia porcja) 150 g 168 3,9
Halibut gotowany (œśrednia porcja) 150 g 140 3,5
Karmazyn surowy 100 g 110 4,9
Karmazyn smażony (œśrednia porcja) 150 g 198 7,5
Karmazyn smażony panierowany 150 g 236 8,1
Karp surowy 100 g 120 5,1
Karp smażony (œśrednia porcja) 150 g 206 8
Karp smażony panierowany 150 g 249 8,9
Karp duszony (mała porcja) 150 g 210 8
Karp w galarecie (śœrednia porcja) 150 g 150 7,2
Kargulena surowa 100 g 40 0,5
Kargulena smażona (śœrednia porcja) 150 g 89 1
Kargulena smażona panierowana 150 g 101 1,7
Leszcz surowy 100 g 60 1,5
Leszcz smażony (œśrednia porcja) 150 g 118 2,9
Leszcz smażony panierowany 150 g 140 3,2
Leszcz duszony (œśrednia porcja) 150 g 123 2,9
Leszcz w galarecie (œśrednia porcja) 150 g 96 2,1
Lin surowy 100 g 44 2.2
Lin duszony w œśmietanie 150 g 96 4.0
Lin duszony w warzywach 150 g 70 3.5
Lin smażony 150 g 75.0 3,5
Lin smażony panierowany 150 g 103.0 3,9
Łosoœ surowy 100 g 182 10
Łosoœ w jarzynach (œśrednia porcja) 150 g 282 16
Łosoœ wędzony 100 g 176 9.3
Makrela surowa 100 g 220.0 15,8
Makrela smażona (œśrednia porcja) 150 g 332.0 24,8
Makrela w galarecie (śœrednia porcja) 150 g 290 19,8
Makrela wędzona 100 g 230 14,5
Mintaj surowy 100 g 49 0,5
Mintaj smażony (œśrednia porcja) 150 g 78 0.9
Mintaj smażony panierowany 150 g 90.0 1,7
Morszczuk surowy 100 g 55.0 0,4
Morszczuk smażony (œśrednia porcja) 150 g 89.0 0,8
Morszczuk smażony panierowany 150 g 109 1,7
Nototenia surowa 100 g 54 1.2
Nototenia duszona (œśrednia porcja) 150 g 83 1,7
Okoń surowy 100 g 50 0.9
Okoń smażony (œśrednia porcja) 150 g 82.0 2
Ostrobok 100 g 78 2,1
Ostrobok smażony (śœrednia porcja) 150 g 124 3,9
Paluszki rybne surowe 100 g 198.0 8.9
Paluszki rybne smażone (1 sztuka duża) 60 g 140 7.3
Paluszki rybne smażone (1 sztuka mała) 30 g 68.0 3.5
Paluszki rybne pieczone na grillu 100 g 216.0 9,1
Płoć surowa 100 g 35 0,5
Płoć smażona (œśrednia porcja) 150 g 56,2 1
Pstrąg surowy 100 g 58 1.3
Pstrąg pieczony (œśrednia porcja) 150 g 98 1.8
Pstrąg w galarecie (œśrednia porcja) 200 g 121 2.6
Pstrąg duszony z jarzynami (œśrednia porcja) 200 g 115 2,6
Pstrąg smażony (œśrednia porcja) 150 g 112 2,1
Sandacz surowy 100 g 45.0 0,3
Sandacz w galarecie (śœrednia porcja) 200 g 58.0 0,4
Sandacz pieczony (śœrednia porcja) 150 g 72 0,4
Sandacz duszony w œśmietanie 150 g 89.9 0,9
Sardynka surowa 100 g 76.0 3,2
Sardynka z grilla (œśrednia porcja) 150 g 120.0 4,8
Sieja surowa 100 g 60 1,8
Sieja smażona (œśrednia porcja) 150 g 107 3,2
Sola surowa 100 g 60.0 1
Sola smażona (œśrednia porcja) 150 g 102.0 1,9
Sola w jarzynach (œśrednia porcja) 150 g 89.0 1,4
Sola z grilla (œśrednia porcja) 150 g 87.3 1,2
Sum surowy 100 g 98,1 5,9
Sum w œśmietanie 150 g 187 11.4
Sum smażony (œśrednia porcja) 150 g 167,2 9.6
Sum pieczony (śœrednia porcja) 150 g 148,2 8.7
Sum w galarecie (œśrednia porcja) 200 g 168,9 11.2
Szczupak surowy 100 g 47 0.8
Szczupak faszerowany (œśrednia porcja) 150 g 92,3 1,2
Szczupak w œśmietanie (œśrednia porcja) 150 g 98,2 1.8
Szczupak w galarecie (œśrednia porcja) 200 g 89,3 1.5
Szczupak pieczony (śœrednia porcja) 150 g 69,5 1,2
Szprot wędzony 100 g 221 17,2
ŚŒledźŸ surowy 100 g 167 16,3
ŚŒledźŸ wędzony tzw. Pikling 100 g 215.0 14,8
ŒŚledźŸ solony 100 g 198.9 10.3
ŒŚledźŸ smażony 100 g 234,7 15,2
Tołpyga surowa 100 g 132.0 9
Tołpyga w galarecie (œśrednia porcja) 200 g 248.9 1,6
Tołpyga smażona (œśrednia porcja) 150 g 209 14,8
Tołpyga duszona (śœrednia porcja) 150 g 202 13,8
Węgorz surowy 100 g 201 17,6
Węgorz w potrawce (œśrednia porcja) 150 g 308 28,3
Węgorz wędzony 100 g 316 19,4

 

Ryby w konserwie

 

produkt ilość kcal tłuszcz/g
Flądra w pomidorach (1 puszka) 200 g 210 17,1
Flądra w oleju z papryką (1 puszka) 210 g 576 46,1
Filety śœledziowe w oleju (1 puszka) 210 g 645 43,1
Kaszubskie filety śœledziowe (1 słoik) 400 g 927 67,9
Kaszubskie filety śœledziowe (1 szt. osączona) 90 g 175,9 26,7
Kawior 100 g 180 3,5
Ikra z dorsza 100 g 106 2,9
Makrela w oleju i pomidorach (1 puszka) 210 g 729 64,1
Makrela w sosie własnym (1 puszka) 210g 363 23,8
Sałatka pikantna z makreli (1 puszka) 160 g 357 27,8
Sałatka gdańska rybna (1 puszka) 160 g 300 22,1
Sardynki w oleju (1 puszka mała) 110g 315 16,8
Sardynki w oleju (1 szt. osączona) 25 g 54 3,8
Sardynki w sosie pomidorowym (1 puszka duża) 200 g 356 22,3
Sardynki w sosie pomidorowym (1 szt. osączona) 25 g 38,2 2,1
Szprot w oleju (1 puszka mała) 110g 390 34,2
Szprot w oleju z groszkiem (1 duża puszka) 200 g 649 61,2
Szprot w sosie pomidorowym (1 puszka) 110g 190 11,2
ŒŚledźŸ opiekany w zalewie korzennej (1 słoik) 500 g 725 26,7
ŒŚledźŸ opiekany (1 sztuka) 40 a 78,5 10,4
ŒŚledźŸ w oleju (1 puszka) 215g 737 32,1
ŒŚledźŸ w occie (1 słoik) 300 g 596 33,1
ŚŒledźŸ w occie (1 sztuka) 45 g 83 5,1
ŚŒledźŸ w sosie pomidorowym (1 puszka) 215 g 164 10,2
Tuńczyk w sosie własnym (1 puszka) 185 g 173 1,1
Tuńczyk w sosie własnym 100 g 99 0,6
Tuńczyk w oleju (1 mała puszka) 185 g 250 13,8
Tuńczyk w oleju 100 g 189 9,1

 

Owoce morza

 

produkt ilość kcal tłuszcz/g
Homar w skorupie 100 g 30 1,3
Homar bez skorupy gotowany 100 g 77 1,8
Krewetki gotowane (nie obierane) 100 g 102 1,8
Krewetki w puszce 100 g 109 1,8
Kraby w skorupie 100 g 41 0,6
Kraby w puszce 100 g 81 1,2
Małże gotowane (w muszelkach) 100 g 14 0,1
Ostrygi - mięso 100 g 82 2
Raki w skorupach 100 g 45 0,5
Szyjki rakowe gotowane 100 g 77 1
ŒŚlimaki w muszelkach 100 g 25 0,3
Winniczki gotowane 100 g 82 1,4
Winniczki zapiekane z masłem 100 g 100 2

 

 

Polecamy

Obecnie

Odwiedza nas 395 gości oraz 0 użytkowników.

październik 2017
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Nowe diety

 O typie budowy ciała zwanym ...

Jesienią i zimą włosy tracą swój ...

Wybuchy złości, migrena, ...

Liczba zachorowań na nowotwory z ...

Właściwości lecznicze rosołu ...

Polecamy

Zdrowa żywność, czyli jagody goji, ...

Superfoods to produkty bogate w dobroczynne dla organizmu składniki odżywcze. To inaczej zdrowa ...

Niezawodny środek na przeziębienie

  Na przeziębienie, kaszel i gorączkę najskuteczniej zadziałają domowe specyfki z naturalnych ...

Domowy sposób na grypę i gorączkę

Pojawia się nagle i od razu kładzie do łóżka. Wysoka gorączka, bóle mięśniowe trudne do ...

Czy ziołowe przyprawy mogą szkodzić?

Tymianek, rozmaryn, bazylia, jałowiec – ziołowe przyprawy na dobre zagościły w naszych kuchniach. ...

Top