Porozmawiajmy o dietach

 

  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 

OWOCE

 

produkt ilość kcal tłuszcz/g
Agrest 100 g 39 0,4
Ananas surowy bez skórki 100 g 41 0,2
Ananas (1 plasterek) 70 g 28 0,1
Ananas konserwowy (1 pierśœcień) 50 g 23 0
Arbuz bez skórki (1 plaster) 200 g 50 0,5
Aronia 100 g 57 0,2
Avocado bez skórki (1 plaster) 100 g 165 16,2
Avocado (1 owoc œśredni) 150 g 246 24,3
Banan bez skórki (œśredniej wielkośœci) 150 g 120 0,4
Berberys 100 g 89 0,3
Borówki surowe (1 szklanka) 140 g 50 0,8
Brzoskwinia bez pestki (duża) 150 g 50 0,2
Cytryna bez skórki 100 g 19 0,3
Cytryna (œśrednia - owoc) 125 g 24 0,3
Cytryna (1 plasterek) 10 g 2 ślad.
Czarny bez 100 g 69 0,2
Czarne jagody 100 g 62 0,2
Czarne porzeczki 100 g 38 0,1
Czerwone porzeczki 100 g 34 0,1
Czereśœnie 100 g 43 0,2
Daktyle suszone z pestką 100 g 227 0,2
Daktyle suszone (1 owoc) 15 g 33 ślad.
Daktyle œświeże 100 g 107 0,1
Daktyle œświeże (1 owoc) 30 g 32 ślad.
Figi suszone 100 a 227 1,6
Figi (1 owoc) 20 g 45 0,3
Grejpfrut bez skórki (1 owoc) 350 g 70 0,3
Gruszki 100 g 40 0,1
Gruszka (1 owoc - śœredni) 150 g 60 0,1
Gruszki suszone 100 g 352 0,5
Jabłka dzikie 100 g 67 0,1
Jabłko 100 g 50 0,1
Jabłko (1 owoc œ- średni) 150 g 75 0,2
Jabłka suszone 100 g 341 0,7
Jeżyny 100 g 49 0,6
Kiwi bez skórki 100 g 40 0,5
Kiwi (1 owoc) 50 g 20 0,2
Maliny 100 g 25 0,3
Mandarynki 100 g 35 0,1
Mandarynka (1 owoc œ- średni) 70 g 25 0,1
Mango 100 g 66 0,4
Melon 100 g 24 0,1
Melon (1 plaster) 150 g 36 0,1
Mlrabelki 100 g 43 0,1
Morele bez pestki 100 g 31 0,1
Morela (1 owoc - śœredni) 65 g 20 0,1
Nektarynki 100 g 40 0,1
Nektarynka (1 owoc - śœredni) 140 g 56 0,1
Oliwki 100 g 110 12
Oliwka (1 sztuka) 3 g 4 0,3
Oliwka czarna (1 sztuka) 3 g 4 0,3
Papaja 100 g 36 0,3
Pomarańcza bez skórki 100 g 40 0,1
Pomarańcza (1 sztuka) bez skórki 160 g 60 0,2
Poziomki 100 g 36 0
Poziomki (1 szklanka) 300 g 104 0
Rabarbar 100 g 50 0,1
Rodzynki „"Koryntki"” 100 g 285 0,4
Rodzynki "„Koryntki" (1 łyżka) 20 g 57 ślad.
Rodzynki „"Sułtanki" 100 g 274 0,4
Rodzynki „"Sułtanki" (1 łyżka) 20 g 55 ślad.
Róża dzika 100 g 76 ślad.
ŚŒliwki damaszki bez pestek 100 g 34 ślad.
ŒŚliwki uleny bez pestek 100 g 30 0,1
ŒŚliwki węgierki bez pestek 100 g 34 0,1
ŒŚliwki renklody 10 g 46 0,1
ŒŚliwki suszone bez pestek 100 g 100 0,4
Truskawki 100 g 65 ślad.
Winogrona biate 100 g 78 0,1
Winogrona czarne 100 g 80 0,1
Wiœnie bez pestek 100 g 48 ślad.
Wiœnie bez pestek "„szklanki" 100 g 39 ślad.
Żurawina 100 g 37 0,5

 

 

Polecamy

Obecnie

Odwiedza nas 273 gości oraz 0 użytkowników.

czerwiec 2017
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Nowe diety

 O typie budowy ciała zwanym ...

Jesienią i zimą włosy tracą swój ...

Wybuchy złości, migrena, ...

Liczba zachorowań na nowotwory z ...

Właściwości lecznicze rosołu ...

Polecamy

Zdrowa żywność, czyli jagody goji, ...

Superfoods to produkty bogate w dobroczynne dla organizmu składniki odżywcze. To inaczej zdrowa ...

Niezawodny środek na przeziębienie

  Na przeziębienie, kaszel i gorączkę najskuteczniej zadziałają domowe specyfki z naturalnych ...

Domowy sposób na grypę i gorączkę

Pojawia się nagle i od razu kładzie do łóżka. Wysoka gorączka, bóle mięśniowe trudne do ...

Czy ziołowe przyprawy mogą szkodzić?

Tymianek, rozmaryn, bazylia, jałowiec – ziołowe przyprawy na dobre zagościły w naszych kuchniach. ...

Top