Porozmawiajmy o dietach

 

  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 

Kapuśniak z białą fasolą

 

(porcja dla 4 osób)

 

Składniki:

1 cebula, obrana i pokrojona w cienkie plasterki
2 łodygi selera naciowego, pozbawione liści i pokrojone w cienkie plasterki
1 cała biała kapusta, drobno poszatkowana
1 kostka bulionu warzywnego
1 puszka (40 dag) fasoli "jaś", osączonej i przepłukanej
2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki
4 łyżki świeżego zielonego groszku

 

Przygotowanie:

Umieścić cebulę, seler, kapustę, kostkę bulionową w średniej wielkości garnku i zalać wodą tak, aby przykryła warzywa. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30-40 minut, w razie potrzeby dodając jeszcze trochę wody. Włożyć fasolę i gotować na wolnym ogniu jeszcze przez 10 minut. Wlać zupę do ogrzanych miseczek i podawać natychmiast, udekorowaną natką i groszkiem.

 

 

źródło: Jesteś tym, co jesz, Gillian McKeith, Poznań 2006

 

 

Polecamy

Obecnie

Odwiedza nas 212 gości oraz 0 użytkowników.

luty 2020
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Nowe diety

 O typie budowy ciała zwanym ...

Jesienią i zimą włosy tracą swój ...

Wybuchy złości, migrena, ...

Liczba zachorowań na nowotwory z ...

Właściwości lecznicze rosołu ...

Polecamy

Zdrowa żywność, czyli jagody goji, ...

Superfoods to produkty bogate w dobroczynne dla organizmu składniki odżywcze. To inaczej zdrowa ...

Niezawodny środek na przeziębienie

  Na przeziębienie, kaszel i gorączkę najskuteczniej zadziałają domowe specyfki z naturalnych ...

Domowy sposób na grypę i gorączkę

Pojawia się nagle i od razu kładzie do łóżka. Wysoka gorączka, bóle mięśniowe trudne do ...

Czy ziołowe przyprawy mogą szkodzić?

Tymianek, rozmaryn, bazylia, jałowiec – ziołowe przyprawy na dobre zagościły w naszych kuchniach. ...

Top