Porozmawiajmy o dietach

 

  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
details-images

Co jeść a czego unikać, aby szybciej schudnąć?

Sukces odchudzania tkwi w odpowiednio skomponowanej diecie. Co możemy jeść, a co koniecznie powinniśmy wykreślić z naszej diety? Tę wiedzę należy koniecznie opanować przed rozpoczęciem odchudzania. Dzięki temu nie będzie tak trudne, jak nam się wydaje i dodatkowo stanie się skuteczne i trwałe - bez efektu jo-jo.

 

Grupa 4 – Produkty, które znacznie ograniczamy lub wykluczamy

 

Do tej grupy zaliczamy produkty bogatoenergetyczne, obfitujące w węglowodany i/lub tłuszcz. Dlatego należy je znacznie ograniczyć lub wykluczyć z jadłospisu, jeśli chcemy schudnąć lub cieszyć się szczupłą sylwetką.

 

Są to:

przetwory mączne, a więc kluski, pyzy, pierogi, sosy i inne

drobne i rozgotowane kasze, biały ryż, rozgotowany makaron

cukier i jego przetwory: słodycze, dżemy, miód, produkty słodzone

sery dojrzewające

tłusty biały ser

pieczywo

tłuste mięso

owoce kandyzowane

niektóre owoce: winogrona, banany, figi

tłuszcze: masło, smalec, margaryna, majonez

mleko pełnotłuste

słodzone i smakowe napoje i desery mleczne

lody

 

 

Polecamy

Obecnie

Odwiedza nas 138 gości oraz 0 użytkowników.

czerwiec 2018
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Nowe diety

 O typie budowy ciała zwanym ...

Jesienią i zimą włosy tracą swój ...

Wybuchy złości, migrena, ...

Liczba zachorowań na nowotwory z ...

Właściwości lecznicze rosołu ...

Polecamy

Zdrowa żywność, czyli jagody goji, ...

Superfoods to produkty bogate w dobroczynne dla organizmu składniki odżywcze. To inaczej zdrowa ...

Niezawodny środek na przeziębienie

  Na przeziębienie, kaszel i gorączkę najskuteczniej zadziałają domowe specyfki z naturalnych ...

Domowy sposób na grypę i gorączkę

Pojawia się nagle i od razu kładzie do łóżka. Wysoka gorączka, bóle mięśniowe trudne do ...

Czy ziołowe przyprawy mogą szkodzić?

Tymianek, rozmaryn, bazylia, jałowiec – ziołowe przyprawy na dobre zagościły w naszych kuchniach. ...

Top