Pozbądź się zgubnych dla figury napadów wilczego apetytu
Ten specyfik jest niezwykle skuteczny w opanowaniu nagłych ataków głodu, kiedy to nie możemy opanować się przed sięgnięciem po tłustą lub słodką przekąskę, taką jak frytki, hamburger, kawałek pizzy lub batonik, paczka cukierków czy ciasteczek. Z pomocą przyjdzie regularne picie prostej do samodzielnego przygotowania mieszanki czterech składników, które bez problemu kupimy w dobrym sklepie zielarskim. Susz ze strąków fasoli, liście ciemnych winogron, liście malin i liście pokrzywy – oto kompozycja tej nieskomplikowanej ale skutecznej mikstury.
Pobudzaj metabolizm, spalaj tłuszcz
Mieszanka tych czterech ziół posiada dobroczynny wpływ na funkcjonowanie organizmu. Skutecznie pobudza metabolizm i wspomaga spalanie zbędnej tkanki tłuszczowej. Dzięki niej możemy zapobiec nagłemu wzrostowi poziomu glukozy we krwi, który następuje po obiedzie lub innym posiłku. Wpływa na pobudzanie procesu samozniszczenia komórek tłuszczowych zwanych adipocytami.
Zadbaj o zdrowy organizm
Herbatka ta posiada szczególne właściwości istotne dla osób chorujących na cukrzycę. Nie dopuszcza bowiem do rozpadu insuliny, produkowanej w zbyt małej ilości przez trzustkę chorego na tę ciężką przypadłość.
Dzięki regularnemu piciu mieszanki ze strąków fasoli, liści ciemnych winogron, malin i pokrzywy oczyszczamy organizm z nadmiaru wody, zgromadzonej między innymi w tkance tłuszczowej. To dobra wiadomość dla osób cierpiących na obrzęki nóg, rąk i twarzy. Mogą się ich pozbyć pijąc ten zdrowy napar ziołowy.
Przygotuj specyfik, który hamuje napady głodu
Aby przygotować specyfik hamujący nagłe napady głodu, należy wymieszać razem:
1 szklankę suszu ze strąków fasoli
1/2 szklanki liści ciemnych winorośli (winogron)
1/2 szklanki liści malin
1/2 szklanki liści pokrzywy
Wszystkie składniki powinny być drobno pokruszone. Jeśli chcemy samodzielnie zbierać liście winogron to należy je zerwać w lipcu, liście malin - w lipcu i sierpniu, a pokrzywę – na wiosnę.
Kiedy mamy już wszystkie składniki, mieszamy je razem i przesypujemy do szczelnego, suchego pojemnika. A potem stosujemy.
Gotową już mieszankę należy pić trzy razy dziennie na pół godziny przed posiłkiem. Napój przygotowujemy zalewając 1 łyżkę ziół szklanką wrzątku, która powinna nabierać mocy pod przykryciem przez 20 minut. Można do niej także dodać jedną łyżeczkę octu jabłkowego.