Zioła wspomagają leczenie wielu poważnych schorzeń. Wspaniale poprawiają kondycję skóry i włosów, a także wypowiadają skuteczną wojnę z otyłością. Sekret tkwi w odpowiednim połączeniu ziół. Poznaj odchudzającą kompozycję 11 ziół, stosowaną przez ojca Klimuszko.
Jak schudnąć domowymi sposobami?
Już starożytni wysoko cenili właściwości lecznicze ziół. I słusznie, bo w naturalny sposób wspomagają leczenie nawet najdotkliwszych schorzeń, nie wywołując przy tym skutków ubocznych, typowych dla farmakologii. To właśnie strach przed nimi spowodował, że w ostatnich latach nastąpił wielki powrót do medycyny naturalnej oraz zdrowego odżywiania.
Tabletki na odchudzanie? Zapomnij o nich!
Zioła leczą wiele dolegliwości. Posiadają wspaniałe właściwości poprawiające naszą urodę – cerę, włosy, paznokcie. Odpowiednio skomponowane mieszanki ziół wspierają odchudzanie. Kuracja trwa dłużej niż wtedy, kiedy decydujemy się na łykanie pigułek na odchudzanie lub syntetycznych białkowych odżywek w postaci koktajli, ale nie mają tak fatalnego wpływu na nasz organizm jak one. Stosując domową kurację ziołową nie groźni nam wyniszczenie organizmu, a w konsekwencji zachorowanie na różne choroby.
Przekonaj się, jak schudnąć 10 kilo!
Z wyjątkowej skuteczności słyną mieszanki ziołowe skomponowane przez Ojca Klimuszko, prekursora ziołolecznictwa w Polsce. Ojciec Klimuszko leczył otyłość herbatką ziołową, składająca się z 11 ziół. Wszystkie składniki mieszanki można kupić w sklepie zielarskim. W domu należy je dokładnie wymieszać ze sobą, a potem umieścić w zamykanym pojemniku, który nie przepuszcza światła. Herbatkę należy pić 3 razy dziennie po jednej szklance, 20 minut przed posiłkiem. Poniżej przedstawiamy recepturę tej prostej do przygotowania w domu herbatki ziołowej.
Najlepsze zioła na odchudzanie
Aby przygotować mieszankę ziołową na odchudzanie, należy kupić poniższe zioła:
Morszczyn pęcherzykowy (Fucus vesiculosus)
Kora kruszyny (Cort. Frangulae)
Korzeń mniszka lekarskiego (Rd. Taraxaci)
Korzeń wilżyny (Rd. Ononidis)
Korzeń lubczyka (Rd. Levistici)
Znamię kukurydzy (Stgm. Maydis)
Strąk fasoli (Peric. Phaseoli)
Ziele skrzypu polnego (Hb. Equiseti)
Liść szałwii (Fol. Salviae)
Ziele srebrnika (Hb. Anserinae)
Ziele krwawnika (Hb. Millefolii)
Wszystkie składniki wymieszać, parzyć i pić 3 razy dziennie po szklance, 20 minut przed posiłkiem.